Leckeresausdeutschland.nl

Wat is gezond om te eten met een krap budget?

Heb je een krap budget dan is het soms moeilijk om gezonde dingen te eten. Zeker verse groenten kunnen flink aan de prijs zijn. Toch wil je graag gezond eten en ook variatie hebben in hetgeen wat je eet. Hoe kun je nu toch met een krap budget gezond eten?

Zelf je groente verbouwen

Heb je een klein beetje groene vingers of wil je die graag krijgen en wil je ook nog eens gezond eten dan is het leuk om je eigen moestuin te beginnen. Het is hartstikke leuk om dit te doen. Zeker wanneer je kinderen hebt! Je kunt ze dan meteen leren hoe je producten zelf kunt verbouwen en het is nog eens gezond ook. In je eigen moestuin bepaal jij wat er in de aarde komt en heb je niets te maken met groente en fruit wat bespoten wordt.

Welke producten zijn goedkoop en gezond?

Wat is er nu goedkoop en ook nog gezond? Als je het goed gaat bekijken is bijna niks meer echt goedkoop. Het beste wat je kunt doen als je goedkoop en gezond wilt eten is om rechtstreeks bij de boer te kopen. Je betaalt daar een stuk minder dan dat je bij de winkel betaalt en het komt vaak meteen vers van het land.

We kunnen nu natuurlijk een hele waslijst op gaan noemen met wat je allemaal bij de boer kunt kopen maar eigenlijk is het beter wanneer je dit zelf eens gaat bekijken. Er zijn vast boeren bij jou in de buurt die vanuit hun boerderij aan verkoop doen. Maak hier gebruik van!

Niet alleen groente en fruit

Bij de boer kun je niet alleen groente en fruit kopen maar je kunt er vaak ook zuivelproducten kopen. Het loont dus echt om hier even onderzoek naar te doen of er boeren bij jou in de buurt zitten die dit aanbieden. Soms zijn er bij de boeren in de buurt speciale dagen waarop je een kijkje kunt nemen binnen hun bedrijf. Hartstikke leuk om samen met kinderen te doen en nog leerzaam tegelijk ook!

Vaak is het ook zo dat de producten die je rechtstreeks bij de boer koopt veel langer vers blijven dan wanneer je ze in de winkel koopt. Dit komt vooral omdat ze nu niet een paar keer door mensenhanden zijn gegaan voordat ze uiteindelijk in de schappen van de winkel terechtkomen.