Leckeresausdeutschland.nl

Kan je met aanbiedingen een volwaardige maaltijd krijgen?

Aanbiedingen daar zijn de meeste van ons wel gek op. Waarom zou je meer betalen als het voor minder ook kan? Toch is er nog wel eens de vraag of dat je met aanbiedingen een volwaardige maaltijd kunt bereiden? Als je een beetje goed inkoopt en let op waar de aanbiedingen zijn kan dit zeker!

Untitled design (65)

Ga verschillende winkels langs

Wanneer je de kans krijgt om verschillende winkels langs te gaan is dit zeker iets wat je moet doen. Je zit niet gebonden aan een supermarkt. Er zijn er bij jou in de buurt vast meer waar je naartoe kunt gaan. Door van tevoren even de aanbiedingen na te kijken kun je al goed uitzoeken welke producten dat jij nodig hebt om op een volwaardige maaltijd uit te komen.

Je hebt een volwaardige maaltijd wanneer je gebruikt maakt van de schijf van vijf. Deze schijf van vijf wordt al jarenlang gebruikt om op die manier aan te tonen hoeveel voedingsstoffen er in een product zitten en om ervoor te zorgen dat je maaltijd variatie heeft. Een goede volwaardige maaltijd bestaat uit groenten, koolhydraten die zetmeelrijk zijn en proteïnen. Dit zijn voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt om een goede volwaardige en variabele maaltijd tot je te nemen.

Wanneer heb je een volwaardige maaltijd

Koop niet te veel in 1 keer

Het is hartstikke aanlokkelijk om flink in te slaan wanneer er producten in de aanbieding zijn. Toch is het niet altijd verstandig om dit te doen. Zeker niet wanneer je daar eigenlijk de ruimte niet voor hebt in bijvoorbeeld je koelkast of je vriezer. Ook producten die je in kunt vriezen hebben een tenminste houdbaar tot datum waar je rekening mee moet houden. Als je dan toch flink inslaat en je moet het later weg gaan gooien heb je nog niet kunnen profiteren van de aanbieding.

Het is niet alleen belangrijk om een volwaardige maaltijd te nuttigen maar probeer daarmee ook te variëren. Je kunt je misschien wel voorstellen dat wanneer jij elke dag hetzelfde zou eten dat je dan te weinig variatie hebt en je dit ook tegen kan gaan eten. Zorg dus dat er variatie zit in hetgeen wat je eet zodat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Variatie zorgt ervoor dat het eten wat je eet ook lekker blijft en je het elke keer weer met plezier eet.

Eet niet te vaak hetzelfde